Pelgrimstochten - Ben Wasser

Langs wegen en door tijden.

Uitgever: Boom
Auteur: Ben Wasser
ISBN:Trefwoorden: reizen
pelgrimeren
Titelgegevens: Pb 197 blz.
Leverbaar: Leverbaar

Beschrijving:

Pelgrimstochten zijn niet weg te denken uit de geschiedenis. Ook in de 21e eeuw trekken mensen naar bedevaartsoorden, als boetedoening, op zoek naar genezing, of gewoon om even afstand te nemen van het drukke leven. Pelgrimstochten zet deze reizen in hun historische en geografische context.

Pelgrimstochten vertelt de geschiedenis van christelijke bedevaartsoorden, vanaf de eerste eeuwen van het christendom tot aan de moderne tijd en van het uiterste westen van de christelijke wereld tot het Midden-Oosten. De rode draad in het boek zijn de vele reisverslagen van pelgrims door de eeuwen heen.

Naast beroemde bedevaartsoorden als Santiago de Compostela, Lourdes en Fátima komen ook minder bekende aan bod, zoals Iona en Echternach. Een hoofdstuk zal specifiek gewijd zijn aan bedevaartsoorden in België en Nederland.

Ben Wasser houdt zich als literatuurhistoricus bezig met de reisbeschrijvingen van Nederlandse Jeruzalem- en Compostelagangers. Eerder verscheen van zijn hand Nederlandse Pelgrims naar het Heilige Land 1450-1650 (Terra 1983).

Prijs: € 22.50

Bestellen

Bestel exempla(a)r(en) van dit boek.    


Inhoud winkelmandje

geen producten

voor alle DOCETE
uitgaven :
www.docete.nl

_______________

Overzicht van Iona
uitgaven:

 

____________________

Het nieuwe LIEDBOEK
voor thuis en kerk:
 

_________________

VERZENDKOSTEN
2,50
per bestelling.
Vanaf
 €  50,--
gratis verzending.
_________________

Veilig betalen met: