ELENA - Boekje

Een bezinning op mensenhandel

Uitgever: SRTV
Auteur:
ISBN:Trefwoorden: Kruisweg
mensenhandel
meditatie
Titelgegevens: Boekje Pb. 48 pag. geill.
Leverbaar: Leverbaar

Beschrijving:

Een kruisweg is een gang door je eigen leven. En jezelf daarbij afvragen: wat doet mij voortgaan? Wat brengt mij tot stilstaan? En vooral: waarbij, bij wie wil ik stilstaan? Stilstaan bij Jezus’ lijdensweg is stilstaan bij onrecht en wanhoop nu. Is je laten raken door wat je ziet en voelt en dan aan de slag gaan. De kruisweg telt volgens de traditie veertien staties. Tegenwoordig wordt er vaak een vijftiende aan toegevoegd, die van de verrijzenis, de opstanding. Elena is een jonge vrouw die het slachtoffer is van mensenhandel. Ook haar lijdensweg telt vijftien delen. Vijftien momenten om even bij stil te staan. Ook haar lijden heeft uiteindelijk een zin, een betekenis. Laat u raken door het verhaal van haar lijden, haar kruisweg. Deze bezinning is een idee van het Chigwell Faith and JusticeCentre in Londen, een zusterorganisatie van de Stichting Religieuzen Tegen Vrouwenhandel.

Het verhaal van Elena is bijzonder geschikt voor persoonlijke reflectie, maar ook voor gezamenlijk gebruik door betrokken groepen in parochies en gemeenten. Het kan worden gebruikt in bijvoorbeeld de veertigdagentijd of bij een andere gelegenheid. In het boekje vindt u hiervoor een aantal suggesties.


Mieke Borgdorff maakte er inspirerende schilderingen bij.

Voor deze uitgave werd samengewerkt met CMC Mensen met een Missie, Kerk in Actie, ICCO,het Maria Stroot Fonds en de commissie PIN van de Konferentie Nederlandse religieuzen.

• ELENA, een bezinning op mensenhandel is verkrijgbaar bij de SRTV voor €10,-. • Van Elena is tevens een DVD gemaakt met de tekst ook in het Engels en het Frans. De DVD is eveneens bij de SRTV te koop voor de prijs van € 12,50.

• Bestelt u het boekje en de DVD samen dan is de prijs € 20,-- U kunt de combinatie bestellen door een van beide uitgaven - boekje of Dvd - te bestellen en bij opmerkingen in het bestelformulier aan te geven dat u de combinatie boekje + dvd wenst.

Prijs: € 10.00

Bestellen

Bestel exempla(a)r(en) van dit boek.    


Inhoud winkelmandje

geen producten

voor alle DOCETE
uitgaven :
www.docete.nl

_______________

Overzicht van Iona
uitgaven:

 

____________________

Het nieuwe LIEDBOEK
voor thuis en kerk:
 

_________________

VERZENDKOSTEN
€ 2,50
per bestelling.
Vanaf
 €  50,--
gratis verzending.
_________________

Veilig betalen met: