Wijs worden met bronverhalen - Bas van den Berg

Een visie- en praktijkboek voor leraren basisonderwijs

Uitgever: Kwintessens
Auteur: Bas van den Berg
ISBN:

9789057885037

Trefwoorden: Levensbeschouwing
leraren
basisonderwijs
nieuwsbrief 122
Titelgegevens: 140 pag.
Leverbaar: Leverbaar

Beschrijving:
Hoe maak je kinderen nieuwsgierig naar levensbeschouwelijke verhalen? Hoe ontwerp je levensbeschouwelijk onderwijs dat uitdagend en waardevol is voor alle leerlingen, ongeacht hun achtergrond?
Dit visie- en praktijkboek wil leraren basisonderwijs vertrouwd maken met een creatieve, dialogische en kritische benadering van levensbeschouwelijk onderwijs. Een visie waarin het leren kennen van zinrijke bronverhalen uit verschillende levensbeschouwelijke tradities door leerlingen centraal staat.
Veel leraren in het bijzonder en openbaar basisonderwijs praktiseren een vorm van godsdienst of levensbeschouwelijk onderwijs die lange tijd in de school gebruikelijk was. Nu de leerlingenpopulatie in sociaal, cultureel en religieus opzicht zo divers is, en steeds minder leraren van binnenuit vertrouwd zijn met de waaier aan religieuze en levensbeschouwelijke tradities, is een nieuwe benadering van levensbeschouwelijk onderwijs gewenst. Een benadering die alle leerlingen in de klas, hoe verschillend ook, uitdaagt om waardevolle bronnen uit uiteenlopende tradities spelenderwijs en vragenderwijs te leren kennen en onderzoeken.
Prijs: € 24.95

Bestellen

Bestel exempla(a)r(en) van dit boek.    


Inhoud winkelmandje

geen producten

voor alle DOCETE
uitgaven :
www.docete.nl

_______________

Overzicht van Iona
uitgaven:

 

____________________

Het nieuwe LIEDBOEK
voor thuis en kerk:
 

_________________

VERZENDKOSTEN
2,50
per bestelling.
Vanaf
 €  50,--
gratis verzending.
_________________

Veilig betalen met: