Vrouwenbijbel

HSV

Uitgever: Jongbloed
Auteur:
ISBN:

9789065394019

Trefwoorden: HSV
Bijbel
Leverbaar: Leverbaar

Beschrijving:
De Vrouwenbijbel brengt bekende en minder bekende Bijbelse vrouwen voor het voetlicht en nodigt vrouwen van vandaag uit bewust te leven in afhankelijkheid van God. De vele extra's gaan vooral in op de relatie die God met ons heeft en onze onderlinge relaties. De Vrouwenbijbel is bedoeld als stimulans om elke dag met God te leven. Het is bijzonder om te zien dat wat vrouwen bezighoudt, allemaal te vinden is in de Bijbel.

"Vrouwen moeten vaak veel contacten tegelijk onderhouden en allerlei dingen doen: werk, gezin, studie, vriendinnenkring, kerk. In zijn algemeenheid kan je zeggen dat vrouwen sterk gericht zijn op relaties. Dat vergroten we in deze Bijbel uit. Deze Bijbel is bedoeld als stimulans om elke dag met God te leven."
 
Deze woorden heeft dr. Hanneke Schaap, hoofdredacteur van de Vrouwenbijbel, zojuist gesproken bij de presentatie van de kennismakingsuitgave, waarin de lezer een idee krijgt van hoe de Vrouwenbijbel eruit ziet.
 
Uitgeversgroep Royal Jongbloed heeft een klein boekje gemaakt met achtergronden bij het bijbelboek Ruth. De lezer krijgt zo een idee van hoe het voor Nederland nieuwe concept van een toepassingsbijbel speciaal voor vrouwen er uit gaat zien. De complete Vrouwenbijbel zal in september verschijnen.
Vrouwenbijbel
 
Er hebben meer dan zeventig vrouwen meegewerkt aan de Vrouwenbijbel. Zij schreven korte toelichtingen bij de verschillende hoofdstukken en bijbelboeken, waarin dieper wordt ingegaan op relaties tot elkaar, de relatie tot God en de achtergronden van diverse vrouwen in de Bijbel. Er is een complete encyclopedie opgenomen van vrouwen die in de Bijbel voorkomen. En er zijn tientallen meditaties en thema’s uitgewerkt, die laten zien hoe onderwerpen die vrouwen kunnen interesseren door de hele Bijbel heen te vinden zijn.
 
De Vrouwenbijbel verschijnt met de complete bijbeltekst van de Herziene Statenvertaling. Naast dr. Hanneke Schaap-Jonker werd de kernredactie gevormd door Rieke den Hertog-van ’t Spijker MA, dr. Almatine Leene, dr. Hennie Marsman, Magda Reinders-Kater, drs. Eline van Vreeswijk, Paulien Zeeman-Lens MA en Christien Bos MA.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Prijs: € 59.95

Bestellen

Bestel exempla(a)r(en) van dit boek.    


Inhoud winkelmandje

geen producten

voor alle DOCETE
uitgaven :
www.docete.nl

_______________

Overzicht van Iona
uitgaven:

 

____________________

Het nieuwe LIEDBOEK
voor thuis en kerk:
 

_________________

VERZENDKOSTEN
2,50
per bestelling.
Vanaf
 €  50,--
gratis verzending.
_________________

Veilig betalen met: