Met hart en ziel 2 - dubbel CD liedboek - Vocaal Theologen Ensemble

Uitgever: Boekencentrum
Auteur: Vocaal Theologen Ensemble
ISBN:

97899491575150

Trefwoorden: liedboek
kerkmuziek
liederen
n9
Titelgegevens: 2CD
Leverbaar: Leverbaar

Beschrijving:
Liedboek BV, de Protestantse Theologische Universiteit (PThU) en het Vocaal Theologen Ensemble (VTE) presenteren met vreugde het vervolg op de dubbel-cd ‘Met hart en ziel’ met liederen en psalmen uit het nieuwe Liedboek. ‘Met Hart en ziel II’ behelst liederen uit het hele kerkelijke jaar en draagt daarom de titel Advent & Kerst, Veertigdagentijd & Pasen. Nieuw in deze editie is de samenwerking met de Buitenschoolse Koorschool Utrecht, waardoor een extra dimensie aan de uitvoering van de liederen is toegevoegd.
Al snel na het uitbrengen van het eerste album van ‘Met hart en ziel’ ontstond de vraag naar een vervolg op dit initiatief. Ook hier stond bij de liedselectie het trefwoord ‘verbinding’ centraal. De verbondenheid die tijdens het zingen werd gevoeld, wensen PThU, Liedboek BV en VTE ook de luisteraar toe. De cd nodigt uit tot het meezingen en bidden, ‘met hart en ziel’, in eigen kerk en huis!
 
Met hart en ziel
Op deze dubbel-cd volgt het VTE het kerkelijk jaar van Advent tot Kerst en van Veertigdagentijd tot Pasen. Bekende en mogelijk minder bekende liederen wisselen elkaar af, alsmede verschillende stijlen en begeleidingsvormen. Net als bij ‘Met hart en ziel I’, vormen psalmen en Engelse hymns een belangrijk aandeel op deze dubbel-cd. Daarnaast zijn oude werken zoals Luthers bewerking van het oudst bekende kerstlied ‘Veni redemptor gentium’ te beluisteren alsook Negro spirituals, kloosterpsalmen en kinderliederen. Bij laatste spelen de kinderen van de Buitenschoolse Koorschool Utrecht een grote rol.
 
Inspiratie
Dirigente Hanna Rijken was tijdens het gehele project de verbindende factor tussen zangers, universiteit, producenten en technici. Met haar inspirerende bevlogenheid wist zij alle betrokkenen bij het project te enthousiasmeren en tot grote kwalitatieve zangprestaties te bewegen. Vanuit haar achtergrond als musicus en theoloog heeft zij (in samenwerking met het bestuur van het VTE en de PThU) gezorgd voor een liedkeuze en interpretatie van de gezongen liederen die samen leiden tot een album dat voor elke gelegenheid, voor iedereen, een inspiratiebron vormt. 
 
 
 
 
 
 
Prijs: € 19.95

Bestellen

Bestel exempla(a)r(en) van dit boek.    


Inhoud winkelmandje

geen producten

voor alle DOCETE
uitgaven :
www.docete.nl

_______________

Overzicht van Iona
uitgaven:

 

____________________

Het nieuwe LIEDBOEK
voor thuis en kerk:
 

_________________

VERZENDKOSTEN
2,50
per bestelling.
Vanaf
 €  50,--
gratis verzending.
_________________

Veilig betalen met: