CD Nu weet mijn hart - Abdij Maria Toevlucht

Ochtend- middag- avonddienst

Uitgever: Maria Toevlucht
Auteur: Abdij Maria Toevlucht
ISBN:

887262

Trefwoorden: CD kerkmuziek
n6
Titelgegevens: CD
Leverbaar: Leverbaar

Beschrijving:

Nu weet mijn hart.

De meest bezochte plek in onze kerken en kapellen is vaak een plek die gewijd is aan de Moeder Gods. Wat komen mensen daar zoeken? Wat beweegt zo velen, ook in onze abdijkerk, om zomaar in alle eenvoud een kaarsje aan te steken? Zij wordt aangeroepen als laatste hulp in uitzichtloze situaties, als bijstand in het stervensuur, als achterdeur voor hopeloze gevallen, als Maria Toevlucht.

‘Per Mariam ad Jesum’. Zo staat het gebeiteld in de gevel van onze abdijkerk, want door Maria vindt Gods Zoon een weg om een donkere wereld in te gaan en die wereld met goddelijk licht en hemelse liefde te troosten en te overwinnen.

In de Schrift wordt Maria getekend als een jonge vrouw, een maagd, een moeder. Die beelden komen terug in onze huiskamers en kerken. Ook op meerdere plaatsen in en rond onze abdijkerk: het beeld van Niel Steenbergen toont ons Maria, de eerste gelovige, die ons Christus voorhoudt, Maria als de Contemplatieve bij uitnemendheid;  achter in de kerk kunnen we thuiskomen bij de icoon van O.L.V. van Tederheid; een ontvankelijke Maria, afgebeeld in een glas-in-lood-raam in het kapelletje vóór de abdij, verwelkomt bezoekers met open armen; in de kapel van het Sterrebos achter de abdij troont Maria als de Zetel der Wijsheid, en met Kerstmis vinden we haar terug als jonge moeder met het kind in de kribbe. Een litanie van beelden:  Spiegel van gerechtigheid, bid voor ons, Zetel van Wijsheid, bid voor ons, Oorzaak van onze blijdschap, Mystieke Roos, Ivoren toren, Gouden huis, Ark van het verbond, Deur van de hemel, Morgenster, ...

In het begin van het evangelie zegt Maria onvoorwaardelijk ‘ja’ tegenover God; zo is zij voor ons de weg van contemplatie. Aan het einde is Maria in gezelschap van de leerlingen toen de dag van Pinksteren aanbrak. Zij werd toen opnieuw vervuld van heilige Geest. Wat aldus aan het begin van het evangelie alleen aan Maria gebeurde, gebeurt ook aan ons wanneer wij in het voetspoor van haar Zoon als leerling Hem achterna gaan.

De titel van deze CD, Nu weet mijn hart, is ontleend aan de aanhef van het danklied van Maria, het Magnificat dat de broeders elke dag aan het eind van de avonddienst zingen. Wij staan in het ‘nu’ en zingen Maria na in haar verwachting en vervulling, elke dag opnieuw. Wij mogen haar vreugde uitzingen en nodigen alle luisteraars van deze CD uit de lofzang van Maria tot hun eigen lofzang te maken.
 
Prijs: € 16.95

Bestellen

Bestel exempla(a)r(en) van dit boek.    


Inhoud winkelmandje

geen producten

voor alle DOCETE
uitgaven :
www.docete.nl

_______________

Overzicht van Iona
uitgaven:

 

____________________

Het nieuwe LIEDBOEK
voor thuis en kerk:
 

_________________

VERZENDKOSTEN
2,50
per bestelling.
Vanaf
 €  50,--
gratis verzending.
_________________

Veilig betalen met: