Praktisch pelgrimeren - Joop van der Meulen

Uitgever: Nederl. Genootschap St. Jacob
Auteur: Joop van der Meulen
ISBN:

9789080856721

Trefwoorden: reizen
pelgrimeren
Titelgegevens: Pb. 190 blz.
Leverbaar: Leverbaar

Beschrijving:

De pelgrimage naar de middeleeuwse stad Santiago de Compostela in noord-west Spanje beleeft in onze tijd een ongekende herleving.

Jaarlijkse trekken vele tienduizenden te voet of per fiets, en een enkeling te paard, naar de veronderstelde begraafplaats van de apostel Jacobus de Meerdere. Ongeacht of men reist vanuit religieuze, spirituele, culturele of sportieve motieven maakt de tocht vrijwel altijd een diepe indruk op de reiziger.

Wie zich voorneemt deze lange en soms zware tocht van ruim 2.500 km vanuit Nederland te maken, komt voor een groot aantal vragen te staan. Welke route volg je? Wat neem je mee? Waar slaap je? Hoe kom je terug?
In dit boek Praktisch Pelgrimeren worden in ruim honderdvijftig vragen de praktische aspecten behandeld van de tocht naar Santiago. Het boek begint bij onderwerpen die aan de orde komen voordat men op reis gaat, dan volgen hoofdstukken over de voorbereiding in het algemeen, en specifiek voor lopers en fietsers. Een apart hoofdstuk is gewijd aan het gaan met een paard of ezel. Daarna volgen de vragen over gezondheid en ziekte, over de aankomst en de terugtocht.

Ten slotte biedt het boek informatie over de genootschappen, de verenigingen van pelgrims in Nederland en Vlaanderen, die informatie en steun geven aan iedereen die de uitdagende tocht wil maken naar Santiago de Compostela.

Prijs: € 12.75

Bestellen

Bestel exempla(a)r(en) van dit boek.    


Inhoud winkelmandje

geen producten

voor alle DOCETE
uitgaven :
www.docete.nl

_______________

Overzicht van Iona
uitgaven:

 

____________________

Het nieuwe LIEDBOEK
voor thuis en kerk:
 

_________________

VERZENDKOSTEN
2,50
per bestelling.
Vanaf
 €  50,--
gratis verzending.
_________________

Veilig betalen met: